50 000 000 000 dollaria Bitcoinista ja kriptovaluutasta virtaa Kiinasta: Raportti

28.8.2020 | 09:21

Blockchain -analytiikkayrityksen Chainalysisin mukaan yli 50 miljardin dollarin suuruinen kryptovaluutta on paennut kiinalaisista lompakoista viimeisen 12 kuukauden aikana.

Kiinan hallitus antaa kansalaisilleen mahdollisuuden muuttaa vain 50 000 dollaria tai vähemmän dollaria maasta vuosittain

Varakkaat Kiinan kansalaiset ovat perinteisesti asettaneet tämän sääntelyn upottamalla rahaa ulkomaille kiinteistöihin tai sijoittamalla investointeja kuoriyhtiöiden kautta, vaikka hallitus on tiettävästi pyrkinyt estämään tämän tapahtumisen.

Jotkut näistä samoista kansalaisista näyttävät kääntyvän salaukseen Chainalysisin raportin mukaan.

„Viimeisten 12 kuukauden aikana, kun Kiinan talous on kärsinyt kauppasotien ja juanin devalvaation takia eri kohdissa, olemme nähneet yli 50 miljardin dollarin arvosta kryptovaluutta siirtyvän Kiinasta peräisin olevista osoitteista ulkomaisiin osoitteisiin. Kaikki tämä ei tietenkään ole pääoman pakenemista, mutta voimme ajatella 50 miljardia dollaria absoluuttiseksi katoksi pääomanlennolle kryptovaluutan kautta Itä-Aasiasta muille alueille. “

Kiinan kansalaiset ovat erityisesti hyödyntäneet Yhdysvaltain dollariin sidottua teetteriä (USDT) pääomansiirtoon ja muihin tarkoituksiin.

USDT edustaa 93% kaikesta vakaan kolikon arvosta, joka siirtyy osoitteista Itä-Aasiasta

Kaiken kaikkiaan vakaan kolikon käyttö hallitsee Itä-Aasian aluetta, ja sen osuus ketjun kaupan arvosta on 33%, kun se Länsi-Euroopassa oli 21% ja Pohjois-Amerikassa 17%. Tämä johtuu osittain Kiinan hallituksen vuonna 2017 tekemästä päätöksestä kieltää suora juaninvaihto kriptovaluutalle.

Alueena Itä-Aasia on maailman suurin salausvaluuttamarkkinat, joiden vastuulla on 31% kaikista salausvaluuttakaupoista viimeisen 12 kuukauden aikana.

Kommentare sind geschlossen