BTC-priset sjunker med $ 2K: Anledningar till varför det kan komma tillbaka

5.9.2020 | 12:45

Världens största kryptovaluta uthärde en kraftig nedgång under de senaste 48 timmarna efter en stark rally som tidigare tog den över 12 000 dollar.

BTC byter för närvarande händer till $ 10 409 efter sin drastiska $ 2000-korrigering som såg det tillfälligt röra nedåt på $ 9 990 på fredag ​​morgon.

För att förstå den senaste prisrörelsen måste du notera att BTC är i en intensiv försäljning eftersom gruvarbetare dumpar stora mängder mynt på marknaden

Denna försäljning orsakar en nedgång som påminner många om Black Thursday Crash i mitten av mars. Kryptohandlare Byzantine General delade diagrammet nedan och betonade att Bitcoin Era är massivt översåld.

Handlare tittar nu noga på $ 10,5 000-zonen som har fungerat som starkt makrostöd de senaste månaderna. En lyckad veckovisa avslutning över denna nivå kan göra det möjligt för tjurar att återta det avgörande stödet på 11 000 USD.

Viktiga anledningar till att BTC-pris snart kan stiga

Trots nedgången som visas i BTCUSD- diagrammet nedan förblir vissa analytiker och handlare optimistiska att tillgången kommer att återhämta sig.

Till exempel förklarade Wall Street-veteranen Raoul Pal via en tweet att BTC tenderar att korrigera efter belöningar som halverar händelser; händelsen missvisar ofta kortvariga handlare.

„I tjurcyklerna efter halveringen kan bitcoin ofta korrigera 25% (till och med 40% + 2017), vilket kastar bort de kortsiktiga handlarna“, förklarade Pal. Han noterade också att BTC-prisrörelsen är ett utmärkt tillfälle att köpa doppet.

Rick Rule, VD för Sprott US Holdings, är också hausse på BTC. Han pekade på de låga räntorna på den globala marknaden och förklarade att guld är redo att gå högre på grund av stigande inflation.

Verkställande direktören drog slutsatsen att en ökning av värdet av ädelmetall borde översättas till BTCs pris eftersom guld historiskt korrelerar med kungsmyntet.

Som vi rapporterade ser många investerare nu BTC som digitalt guld och förväntar sig att myntet mognar och konkurrerar med guld som en etablerad värdebutik.

ETH-priset bryter med supportnivån på $ 400

Den näst största digitala tillgången såg också betydande förluster idag då den snurrade för att bryta under stödet nära $ 400. ETH-priset handlade till och med under $ 385 när björnarna tog över marknaden. Vid tidpunkten för den här artikeln skrivs det populära altcoinet ner 4,65% till sitt nuvarande pris på $ 383,7.

Den ETHUSD valutapar kan se en liten uppgång på kort sikt, men säljarna är sannolikt att förbli aktiv i $ 400 zon.

Kommentare sind geschlossen