Grijstintenstudie: COVID-19 Maakte Bitcoin nog aantrekkelijker voor Amerikaanse investeerders

4.11.2020 | 21:49

De voortdurende COVID-19 pandemie maakte Bitcoin nog aantrekkelijker voor Amerikaanse investeerders. Dat is wat het laatste Grayscale rapport aangeeft.

Het aantal Amerikaanse beleggers dat geïnteresseerd is in Crypto Code blijft toenemen volgens Grayscale’s Investment 2020-rapport over de cryptocrisis.

De toonaangevende digitale vermogensbeheerder merkte ook op dat de COVID-19 pandemie de verdiensten van Bitcoin heeft geïllustreerd en het nog boeiender heeft gemaakt voor beleggers.

Groeiende belangstelling van Amerikaanse beleggers voor Bitcoin

Met de titel „Bitcoin Investor Study“ heeft Grayscale in 2020 onderzoek gedaan naar de perceptie van Amerikaanse investeerders van Bitcoin en hoe die in een jaar tijd is veranderd.

De groeiende belangstelling is een van de meest opvallende hoogtepunten. Grayscale merkte op dat 36% van alle ondervraagde deelnemers in 2019 interesse toonde in BTC, terwijl dit percentage dit jaar is gegroeid tot 55%.

83% van degenen die antwoordden dat ze eerder Bitcoin hebben gekocht, hebben hun aankoop in het afgelopen jaar gedaan. Het belangrijkste percentage hier was in de afgelopen vier maanden – 38%.

Bijna tweederde van die specifieke Bitcoin-beleggers meldden dat „de gevolgen van COVID-19 een factor waren in hun beslissing om dit te doen“. Bovendien gaven drie keer zoveel beleggers aan dat de pandemie de aantrekkingskracht van Bitcoin had vergroot als degenen die rapporteerden dat het hun interesse in het activum had verminderd.

De gegevens suggereerden ook dat „Bitcoin zich ontwikkelt in de richting van mainstream acceptatie“, aangezien 62% van de 1.000 deelnemers zei bekend te zijn met de primaire cryptocurrency. Ter referentie, het percentage was vorig jaar iets meer dan 50%.

Bitcoin To The Moon trekt investeerders aan

Naast het noemen van de COVID-19 als een motiverende factor om Bitcoin aan te schaffen, noemden de deelnemers nog twee andere redenen. Als de best presterende troef van het voorbije decennium is de potentiële prijsgroei van BTC nog verleidelijker geworden voor nieuwe investeerders. Bijna 80% noemde dit als hun meest verleidelijke aspect.

De andere reden waarom de meeste mensen zich aangetrokken voelen tot het actief is de mogelijkheid om klein te beginnen. Hoewel veel beleggers buiten de cryptocrisisector geloven dat ze minstens één bitcoin moeten kopen om te kunnen starten, is dat ver van het vertrouwen. Zoals elke BTC-aanhanger zal beweren, kunnen mensen zelfs een kleine fractie kopen.

65% heeft geantwoord dat de optie om minder dan één bitcoin te kopen hen een veiliger gevoel heeft gegeven om de ruimte in te gaan. Het percentage is sinds vorig jaar met 6 punten gestegen.

Ondanks alle stijgende gegevens van bovenaf zijn de meeste mensen nog steeds van mening dat ze uitgebreider lesmateriaal nodig hebben voordat ze kunnen investeren. Ze legden uit dat de gewone belegger geen betrouwbare informatie kon vinden over de cryptocurrency ruimte. Er is echter een aanzienlijk aantal rapporten die betrekking hebben op crypto-fraude.

Kommentare sind geschlossen