Justisdepartementet utleverer påstått BTC-gruvedrift Ponzi-operatør fra Panama

5.12.2020 | 21:25

AirBit Clubs ledelse er samlet i New York City og vil stå anklaget for å ha stjålet „medlemsavgifter“ for å finansiere massive markedsføringsarrangementer og overdådige personlige livsstiler.

I henhold til en mandag kunngjøring har USAs justisdepartement og det sørlige distriktet i New York utlevert en leder for påstått Ponzi-ordning AirBit Club fra Panama

Gutemberg Dos Santos er en av seks tiltalte operatører av AirBit Club, og den siste som kom inn i USA for å møte rettssak før SDNY. Dos Santos er en dobbeltborger i Brasil og USA. Myndigheter i utgangspunktetpågrepet fem av de seks tilbake i august , med en sjette myndighet som unngikk frem til oktober.

DoJ hevder at AirBit Club solgte „medlemskap“ som lovet garantert avkastning. De seks operatørene markedsførte avkastningen som et produkt av klubbens gruvedrift og handelsstrategier. I følge DoJ eksisterte disse operasjonene ikke. I stedet gikk medlemsavgiftene til å finansiere videre markedsføring over hele verden, inkludert massive arrangementer for å rekruttere nye medlemmer og jet-sett livsstil for seg selv.

Noen av disse arrangementene er synlige på AirBit Clubs fortsatt aktive nettside, med den siste som fant sted i Sao Paulo, Brasil, i fjor

En av de seks tiltalte var Scott Hughes, en California advokat som, DOJ påstår hjulpet AirBit Club ledelse „ved blant annet å bidra til å fjerne negativ informasjon om AirBit Club og Vizinova fra internett“ – muligens ved å true med ærekrenkelse drakter til steng dissens.

Hughes står også anklaget for å hjelpe driften med å hvitvaske inntekt via forskjellige klientkontoer.

En av de mest berømte Ponzi-ordningene i krypto er PlusToken, som nylig så over 4 milliarder dollar i kryptoaktiver konfiskert av den kinesiske regjeringen.

Kommentare sind geschlossen